[RS6 C5] Klimatyzacja

Awatar użytkownika
koper
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 960
Rejestracja: sobota, 24 kwietnia 2010, 23:51
imie: Dawid
Marka: Audi
Model: S5
poj. Silnika: 4200
kod silnika: a skad mam wiedziec
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Slough / Bydgoszcz
Kontakt:

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: koper » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 15:50

Pusta klima u Marty w a3 tez tak było


Sent from my iPhone using Tapatalk
Panie Władzo jechałem szybko gdyż................poprostu lubie zapi....alać

Obrazek

Awatar użytkownika
Danio
Moderator
Moderator
Posty: 1592
Rejestracja: poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 16:22
imie: Damien
Marka: AUDI
Model: A6 i S3 8L
poj. Silnika: 1800
kod silnika: BPP i APY
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sklemersdale
Kontakt:

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: Danio » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 16:09

Pamietaj ze ponizej 5 stopni klimy nie odpalisz
LINK - Takie male niebieskie A3 - BYLO - LINK
LINK - AUDI A8 - BYLO - LINK
LINK - Szalony projekt Audi S3 - JEST - LINK
LINK - Audi A6 2.7TDI S-Line Le - JEST - LINK

Awatar użytkownika
koper
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 960
Rejestracja: sobota, 24 kwietnia 2010, 23:51
imie: Dawid
Marka: Audi
Model: S5
poj. Silnika: 4200
kod silnika: a skad mam wiedziec
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Slough / Bydgoszcz
Kontakt:

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: koper » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 16:10

Danio pisze:Pamietaj ze ponizej 5 stopni klimy nie odpalisz
?? Byłem teraz w pl było 0 i klima chodziła zreszta u mnie w aucie jest zawsze włączona


Sent from my iPhone using Tapatalk
Panie Władzo jechałem szybko gdyż................poprostu lubie zapi....alać

Obrazek

Awatar użytkownika
Danio
Moderator
Moderator
Posty: 1592
Rejestracja: poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 16:22
imie: Damien
Marka: AUDI
Model: A6 i S3 8L
poj. Silnika: 1800
kod silnika: BPP i APY
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sklemersdale
Kontakt:

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: Danio » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 16:11

Inaczej jest w C5 i innych do 2003 gdzie tym steruje czujnik
LINK - Takie male niebieskie A3 - BYLO - LINK
LINK - AUDI A8 - BYLO - LINK
LINK - Szalony projekt Audi S3 - JEST - LINK
LINK - Audi A6 2.7TDI S-Line Le - JEST - LINK

Awatar użytkownika
adamwwo
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 888
Rejestracja: wtorek, 12 lutego 2013, 20:26
imie: adam
Marka: audi
Model: a6 c6
poj. Silnika: 3000
kod silnika: asb
Rocznik: 2007
Lokalizacja: doncaster uk / wejherowo pl

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: adamwwo » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 17:14

koper pisze:
Danio pisze:Pamietaj ze ponizej 5 stopni klimy nie odpalisz
?? Byłem teraz w pl było 0 i klima chodziła zreszta u mnie w aucie jest zawsze włączona


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak samo i u mnie
Jak wyłączę to zaraz wszystko mi paruje lol
VCDS 12.12

Awatar użytkownika
viper
Administrator
Administrator
Posty: 1647
Rejestracja: poniedziałek, 24 stycznia 2011, 21:35
imie: Dawid
Marka: Audi
Model: RS6 C5
poj. Silnika: 4200
kod silnika: BYC
Rocznik: 2003
Lokalizacja: Amersham\Gniezno
Kontakt:

Re: Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: viper » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 17:56

Z tego co wiem to przycisk ECON WYŁĄCZA klimatyzację. W climatronicu clima chodzi cały czas i włczenie przycisku ECON wyłcza pompę.
Ja bym podjechał, żeby sprawdzili ciśnienie gazu
Jak chcesz klimę sprawdzić to w garażu włącz AUTO i po chwili ustaw wszystko na LO

krzycho2626
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 624
Rejestracja: niedziela, 13 czerwca 2010, 12:03
imie: Krzysiek
Marka: audi
Model: a6 c6 s-line
poj. Silnika: 2000
kod silnika: BRE
Rocznik: 2006
Lokalizacja: Brackley / Kalisz

Re: Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: krzycho2626 » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 18:00

Temperature bierze z termometra zewnętrznego.
W mojej c5 i c6 jest tak samo czyli jak śnieżynka na fisie to klima sie nie załaczy.
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,tylko cuda zajmują mi trochę więcej czasu.

Awatar użytkownika
Danio
Moderator
Moderator
Posty: 1592
Rejestracja: poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 16:22
imie: Damien
Marka: AUDI
Model: A6 i S3 8L
poj. Silnika: 1800
kod silnika: BPP i APY
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sklemersdale
Kontakt:

Re: Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: Danio » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 18:47

Popodlaczles wszystkie wtyczki pod maska??

Mowiles zreszta ze chciales wymienic ten czujnik temperatury o ktory pytales on jest za to odpowiedzialny
LINK - Takie male niebieskie A3 - BYLO - LINK
LINK - AUDI A8 - BYLO - LINK
LINK - Szalony projekt Audi S3 - JEST - LINK
LINK - Audi A6 2.7TDI S-Line Le - JEST - LINK

Awatar użytkownika
viper
Administrator
Administrator
Posty: 1647
Rejestracja: poniedziałek, 24 stycznia 2011, 21:35
imie: Dawid
Marka: Audi
Model: RS6 C5
poj. Silnika: 4200
kod silnika: BYC
Rocznik: 2003
Lokalizacja: Amersham\Gniezno
Kontakt:

Re: Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: viper » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 18:55

No to się teraz dogadaliśmy - jak czytam, że "jak wciśniesz ECON, żeby odpalić klimę" to mi coś nie halo, bo ja ECON wciskam, żeby klimę wyłczyć :mrgreen:
Tak czy inaczej dziwne, że ci cały czas świeci. Nawet jak by nie miała gazu to dioda nie powinna się świecić :-/ chyba, że sam włczyłeś ECON. Tak czy inaczej coś tam jest nie halo

krzycho2626
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 624
Rejestracja: niedziela, 13 czerwca 2010, 12:03
imie: Krzysiek
Marka: audi
Model: a6 c6 s-line
poj. Silnika: 2000
kod silnika: BRE
Rocznik: 2006
Lokalizacja: Brackley / Kalisz

Re: Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: krzycho2626 » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 19:02

Aaaa tak jak Danio pisze-jak termometr uwalony to klima też nie ruszy gdyż wymieniałem czujnik temperatury zewnetrznej.
Na brak komunikacji ze sterownikiem to kabelkownia raczej sie kłania.
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,tylko cuda zajmują mi trochę więcej czasu.

Awatar użytkownika
viper
Administrator
Administrator
Posty: 1647
Rejestracja: poniedziałek, 24 stycznia 2011, 21:35
imie: Dawid
Marka: Audi
Model: RS6 C5
poj. Silnika: 4200
kod silnika: BYC
Rocznik: 2003
Lokalizacja: Amersham\Gniezno
Kontakt:

Re: Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: viper » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 19:36

Jest chyba jeszcze jeden czujnik temperatury powietrza w climatronicu gdzieś


Sent from my HTC One using Tapatalk
"Nie sztuką jest umrzeć, Natomiast sztuką jest Żyć.
Prawdziwym Arcydziełem - żyć i nie zejść na psy"
Obrazek

krzycho2626
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 624
Rejestracja: niedziela, 13 czerwca 2010, 12:03
imie: Krzysiek
Marka: audi
Model: a6 c6 s-line
poj. Silnika: 2000
kod silnika: BRE
Rocznik: 2006
Lokalizacja: Brackley / Kalisz

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: krzycho2626 » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 20:24

skywalker1977 pisze:
krzycho2626 pisze:Aaaa tak jak Danio pisze-jak termometr uwalony to klima też nie ruszy gdyż wymieniałem czujnik temperatury zewnetrznej.
Na brak komunikacji ze sterownikiem to kabelkownia raczej sie kłania.
A moze byc uwalony mimo ze pokazuje temperature ??
U mnie jakiś czas nie właczała sie klima w c5 ale temperatura na fis była raczej normalna, parę dni później wyskoczyło -40 a następnego dnia 1000 C więc kupiłem nieszczęsny czujnik i wszystko zagadało.
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,tylko cuda zajmują mi trochę więcej czasu.

Awatar użytkownika
viper
Administrator
Administrator
Posty: 1647
Rejestracja: poniedziałek, 24 stycznia 2011, 21:35
imie: Dawid
Marka: Audi
Model: RS6 C5
poj. Silnika: 4200
kod silnika: BYC
Rocznik: 2003
Lokalizacja: Amersham\Gniezno
Kontakt:

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: viper » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 21:08

tu masz ten drugi czujnik temperatury climatronica
http://www.ecstuning.com/Audi-RS6--4.2T ... ES2500959/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zazwyczaj temperatura jest brana ze średniej między tymi dwoma. Odłącz ten co masz pod maską( w zderzaku) i powinno się przerzucić tylko na ten czujnik wyżej. Miałem tak w Golfie. Pokazywało mi minus 42 a na dworze było +18. Odłączyłem ten ze zderzaka i temperatura się unormowała. Climatronic zaczął działać bo tak to mi non stop walił gorące powietrze nawet jak mu ustawiłem LO.

zwierzakfm
Moderator
Moderator
Posty: 2751
Rejestracja: sobota, 24 kwietnia 2010, 16:58
imie: Łukasz
Marka: Audi
Model: S4 B9
poj. Silnika: 3000
kod silnika: CWGD
Rocznik: 2017
Lokalizacja: Worcester

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: zwierzakfm » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 21:51

na klimatroniku masz taka kratke, czujnik temp. wewnętrzny powinien byc za nią.

Awatar użytkownika
viper
Administrator
Administrator
Posty: 1647
Rejestracja: poniedziałek, 24 stycznia 2011, 21:35
imie: Dawid
Marka: Audi
Model: RS6 C5
poj. Silnika: 4200
kod silnika: BYC
Rocznik: 2003
Lokalizacja: Amersham\Gniezno
Kontakt:

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: viper » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:12

Ten co ja zapodałem to akurat jest gdzie indziej
"Located on the front center of the evaporator housing"
Czyli gdzieś w okolicy obudowy parownika
Ktoś by w ETCE musiał zerknąć ale chyba schowek byś musiał zdemontować żeby tam podejść.
Sprawdź najpierw jak się klima zachowuje jak odłączysz ten czujnik co masz pod maską/przy zderzaku. odłącz go na jakiś czas. odpal auto przejedź się zgaś, odpal, niech chwile pochodzi i zobacz klimę wtedy.

ODPOWIEDZ