[RS6 C5] Klimatyzacja

Awatar użytkownika
Danio
Moderator
Moderator
Posty: 1592
Rejestracja: poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 16:22
imie: Damien
Marka: AUDI
Model: A6 i S3 8L
poj. Silnika: 1800
kod silnika: BPP i APY
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sklemersdale
Kontakt:

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: Danio » poniedziałek, 6 stycznia 2014, 22:16

Podesle ci schemat z elsy jak wyjac te silniczki ale Viper musi udostepnic PDF w zalacznikach.

W elsie nawet pisze ze musi byc wiecej niz 6 stopni aby klima zadzialala.

Kolejny czujnik jest przy filtrze przeciwpylkowym i cholernie ciezko sie do niego dostac, choc on zadko pada.

Wina tu bedzie na pewno ten ambient czujnik o ktorym wspominalem.

Sylwek i nie wydawaj tyle kasy na nowy z aso i kup na ebay bo nie warto
LINK - Takie male niebieskie A3 - BYLO - LINK
LINK - AUDI A8 - BYLO - LINK
LINK - Szalony projekt Audi S3 - JEST - LINK
LINK - Audi A6 2.7TDI S-Line Le - JEST - LINK

matysss
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 934
Rejestracja: sobota, 24 kwietnia 2010, 20:35
imie: Mateusz
Marka: Audi
Model: S4 8K
poj. Silnika: 3000
kod silnika: CAKA
Rocznik: 2009
Lokalizacja: Burton on Trent

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: matysss » wtorek, 7 stycznia 2014, 00:50

Wejdz vcdsem w klime i sprawdz czy nie wywalilo ci bledu o niskim stanie gazu. Byc moze, masz nieszczelnosc i freon sie wyfreonil:)
A4 1.9TDI 211ghp http://www.youtube.com/watch?v=KCsLIKQHcRg" onclick="window.open(this.href);return false; - bylo
A6 C6 2.0 TFSI 260bhp s-line http://www.youtube.com/watch?v=m9xMN-FS_X4" onclick="window.open(this.href);return false; - bylo
A5 3.0 TDI quattro CAPA manual 315bhp/660nm DPFoff - bylo
S4 3.0TFSI AVANT STAGE 2 - jest

Awatar użytkownika
genmaxiu
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1122
Rejestracja: czwartek, 25 sierpnia 2011, 18:43
imie: Michal
Marka: Audi
Model: A8 D4
poj. Silnika: 3000
kod silnika: CDTA
Rocznik: 2013
Lokalizacja: Dunstable

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: genmaxiu » wtorek, 7 stycznia 2014, 11:52

skywalker1977 pisze:VCDS mi nie chce wejsc w sterownik klimy :( Bo rozumiem ze klima na vcdsie to autohvac tak?????
Zgadza sie Sylwek, Auto HVAC to sterownik klimatyzacji.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Danio
Moderator
Moderator
Posty: 1592
Rejestracja: poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 16:22
imie: Damien
Marka: AUDI
Model: A6 i S3 8L
poj. Silnika: 1800
kod silnika: BPP i APY
Rocznik: 2008
Lokalizacja: Sklemersdale
Kontakt:

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: Danio » środa, 8 stycznia 2014, 22:53

Tutaj obiecane zalaczniki jak sie dostac do flap motorow:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
LINK - Takie male niebieskie A3 - BYLO - LINK
LINK - AUDI A8 - BYLO - LINK
LINK - Szalony projekt Audi S3 - JEST - LINK
LINK - Audi A6 2.7TDI S-Line Le - JEST - LINK

Awatar użytkownika
adamwwo
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 888
Rejestracja: wtorek, 12 lutego 2013, 20:26
imie: adam
Marka: audi
Model: a6 c6
poj. Silnika: 3000
kod silnika: asb
Rocznik: 2007
Lokalizacja: doncaster uk / wejherowo pl

Re: [RS6 C5] Klimatyzacja

Post autor: adamwwo » czwartek, 9 stycznia 2014, 15:10

A ty już w UK ??
VCDS 12.12

ODPOWIEDZ