[A8D3] Problem z nowym aku

Awatar użytkownika
olimpus104
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 452
Rejestracja: niedziela, 12 września 2010, 13:01
imie: Zbyszek
Marka: AUDI
Model: A8D3 Sport-Quattro
poj. Silnika: 3000
kod silnika: ASB
Rocznik: 2008
Lokalizacja: zach.pom. U.K.Bognor Regis

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: olimpus104 » piątek, 21 marca 2014, 19:22

genmaxiu pisze:oops:) A moze ktos z chlopakow z forum bedzie jechal w strony, w ktorych kupiles?? Moim zdaniem ten aku jest uszkodzony i nie trzyma zadanych parametrow.

BTW wiela zaplaciles?
Odesłałem go w piz...du ;) krowa wazyła 27kg za przesyłke 42funa w plecy :-/ kur... juz sam nie wiem moze w samochodzie coś kradnie prąd,kupie drugi i jak będzie to samo?wsadziłem stary org i i trzyma tak jak ta varta co odesłałem czyli 24god.masakra :mrgreen:
Obrazek
A8 D3 3.0 TDI Quattro-Sport by-olimpus
Audi A6 C6 TDI 2.0 TDI Sline
AUDI A6 C5 TDI 1.9TDI
AUDI A4 B? TDI 1.9TDI

Awatar użytkownika
mbectb
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 541
Rejestracja: niedziela, 14 października 2012, 15:55
imie: Pawel
Marka: Audi
Model: A6 C6
poj. Silnika: 3000
kod silnika: BMK
Rocznik: 2005
Lokalizacja: Fernwood East Midlands
Kontakt:

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: mbectb » piątek, 21 marca 2014, 21:27

modul tez moze byc wysypany ten od aku :) te varty to zajebiste baterie watpie ze przeszla by qa jakny byla do dupy

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk
Bylo

2.7TDI BPP Avant Manual
3.0TDI BMK Avant Tip

Current Project - 3.0TDI BMK Sedan Tip

ODIS-S, ODIE-E, VASPC, VCDS, VAG CAN PRO, AUDI FLASH, KOLEKTORY, CUSTOMOWY CHIPTUNING VAGOWSKICH KLEKOTOW....

Awatar użytkownika
olimpus104
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 452
Rejestracja: niedziela, 12 września 2010, 13:01
imie: Zbyszek
Marka: AUDI
Model: A8D3 Sport-Quattro
poj. Silnika: 3000
kod silnika: ASB
Rocznik: 2008
Lokalizacja: zach.pom. U.K.Bognor Regis

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: olimpus104 » piątek, 21 marca 2014, 21:38

mbectb pisze:modul tez moze byc wysypany ten od aku :) te varty to zajebiste baterie watpie ze przeszla by qa jakny byla do dupy

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk
Jak sprawdzic ten moduł zarządzania energia,on siedzi chyba pod aku?
Obrazek
A8 D3 3.0 TDI Quattro-Sport by-olimpus
Audi A6 C6 TDI 2.0 TDI Sline
AUDI A6 C5 TDI 1.9TDI
AUDI A4 B? TDI 1.9TDI

Awatar użytkownika
adamwwo
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 888
Rejestracja: wtorek, 12 lutego 2013, 20:26
imie: adam
Marka: audi
Model: a6 c6
poj. Silnika: 3000
kod silnika: asb
Rocznik: 2007
Lokalizacja: doncaster uk / wejherowo pl

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: adamwwo » piątek, 21 marca 2014, 21:49

Od masy idzie Kabelek do tego modułu jest w bagażniku chyba :)?
VCDS 12.12

wizlo
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 172
Rejestracja: środa, 3 lipca 2013, 00:59
imie: wieslaw
Marka: audi
Model: A6C6
poj. Silnika: 2700
kod silnika: bpp
Rocznik: 2005
Lokalizacja: Doncaster-Trzemeszno

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: wizlo » piątek, 21 marca 2014, 22:08

Co do wysylki ciężkich przedmiotow to lepiej sie wychodzi Hermesem niż na poczcie.
Olimpus104 poczytaj na ebayu jestam opcja wysylki Hermesem,tylko trzeba się zalogować.Tak na przyszłość.
A6 C5 1,9TDI 110KM 1998
A6 C6 2,7TDI 180KM 2005

Awatar użytkownika
ALBINERO
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1475
Rejestracja: niedziela, 8 maja 2011, 20:16
imie: ANDRZEJ
Marka: AUDI
Model: A4 B7
poj. Silnika: 2000
kod silnika: BLB
Rocznik: 2005
Lokalizacja: WROCŁAW / BRADFORD

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: ALBINERO » piątek, 21 marca 2014, 22:10

Sorry za OT trzymajcie z dala od Hermesa , miałem z nimi do czynienia 4 razy :( i 4 razy problemy. Opóźnienia 3 tygodniowe . Kurier za paczkę otrzymuje 50 pensów.

Awatar użytkownika
olimpus104
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 452
Rejestracja: niedziela, 12 września 2010, 13:01
imie: Zbyszek
Marka: AUDI
Model: A8D3 Sport-Quattro
poj. Silnika: 3000
kod silnika: ASB
Rocznik: 2008
Lokalizacja: zach.pom. U.K.Bognor Regis

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: olimpus104 » piątek, 21 marca 2014, 22:25

[quote="adamwwo"]Od masy idzie Kabelek do tego modułu jest w bagażniku chyba :)?[/quote

zarządzania energią -J644-. ..... Moduł jest w bagażniku pod akumulatorem.
Rozważając przyczynę problemu z nowym aku. zastanawia mnie to że po wymianie akumulatora-(bez podtrzymania) wyskoczyły błędy, normalne :) ale czy jest normalne ze od tej pory mam błąd-Adres 53: Hamulec postojowy informujący o zużytych tyl. mimo że klocki są hoho :D ale zrobiłem adaptacje wpisałem nowa mniejszą wartośc,a błąd jest nadal ,morze tu jest problem.Pozatym wyczytałem ze ten ster-od energi-j644 lubi wariowac gdy zostanie odłączony aku :( sam już nie wiem a najgorsze że niema nikogo pod reka kto ma o tym pojęcie.jak jade A8 do mechaników i mówie im o kodowaniu,vcds ,sterownikach to łapią sie za głowy rotfl


.
Obrazek
A8 D3 3.0 TDI Quattro-Sport by-olimpus
Audi A6 C6 TDI 2.0 TDI Sline
AUDI A6 C5 TDI 1.9TDI
AUDI A4 B? TDI 1.9TDI

Awatar użytkownika
kula
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 402
Rejestracja: poniedziałek, 26 kwietnia 2010, 20:54
imie: Marcin
Marka: Audi
Model: A5
poj. Silnika: 3000
kod silnika: CCWA
Rocznik: 2010
Lokalizacja: Crewe/Orneta
Kontakt:

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: kula » piątek, 21 marca 2014, 22:45

ALBINERO pisze:Sorry za OT trzymajcie z dala od Hermesa , miałem z nimi do czynienia 4 razy :( i 4 razy problemy. Opóźnienia 3 tygodniowe . Kurier za paczkę otrzymuje 50 pensów.
Ja już kilka razy wysyłałem hermesem i wszystko dochodziło na czas,żadnych problemów,to może u Ciebie kurierzy tak kombinują ;) Sorki za OT
Audi A6 Avant 2.0 TDI - było
Audi A5 Sportback 3.0TDI - jest

Awatar użytkownika
olimpus104
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 452
Rejestracja: niedziela, 12 września 2010, 13:01
imie: Zbyszek
Marka: AUDI
Model: A8D3 Sport-Quattro
poj. Silnika: 3000
kod silnika: ASB
Rocznik: 2008
Lokalizacja: zach.pom. U.K.Bognor Regis

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: olimpus104 » piątek, 21 marca 2014, 22:58

kula pisze:
ALBINERO pisze:Sorry za OT trzymajcie z dala od Hermesa , miałem z nimi do czynienia 4 razy :( i 4 razy problemy. Opóźnienia 3 tygodniowe . Kurier za paczkę otrzymuje 50 pensów.
Ja już kilka razy wysyłałem hermesem i wszystko dochodziło na czas,żadnych problemów,to może u Ciebie kurierzy tak kombinują ;) Sorki za OT
Panowie wysłałem -parcel force 48- nie wiem czy było by gdzieś taniej czy drożej ,ale to nie istotne.Temat dotyczy problemu wyzej opisanego ;) podpowiadajcie jak rozgryśc temat :mrgreen:
Obrazek
A8 D3 3.0 TDI Quattro-Sport by-olimpus
Audi A6 C6 TDI 2.0 TDI Sline
AUDI A6 C5 TDI 1.9TDI
AUDI A4 B? TDI 1.9TDI

Awatar użytkownika
mbectb
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 541
Rejestracja: niedziela, 14 października 2012, 15:55
imie: Pawel
Marka: Audi
Model: A6 C6
poj. Silnika: 3000
kod silnika: BMK
Rocznik: 2005
Lokalizacja: Fernwood East Midlands
Kontakt:

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: mbectb » piątek, 21 marca 2014, 23:11

Wykonaj adaptacje tych hamulcow tam sie chyba recznie nie wpisuje wartosci tylko komp automatycznie oblicza na podstawie pradu jaki jest potrzebny na zacisniecie hamulca. Ster aku mogl zwariowac po odpieciu aku zawsze wymienia sie na prostowniku. Jest akcja serwisowa tez chyba na ster aku jak swiruje trza go przeflashowac.

Mam taka sama Varte Silver u siebie programowalem tez AlbertoUK wszystko smiga jak ta lala to so jedne z najlepszych baterii dostepnych do naszych CCCO bardzo ale to bardzo watpie za akurat trafiles na wadliwa sztuke no chyba ze nim ktoz rzucal ale to by byly slady widoczne.

Pozdro
Bylo

2.7TDI BPP Avant Manual
3.0TDI BMK Avant Tip

Current Project - 3.0TDI BMK Sedan Tip

ODIS-S, ODIE-E, VASPC, VCDS, VAG CAN PRO, AUDI FLASH, KOLEKTORY, CUSTOMOWY CHIPTUNING VAGOWSKICH KLEKOTOW....

Awatar użytkownika
genmaxiu
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 1122
Rejestracja: czwartek, 25 sierpnia 2011, 18:43
imie: Michal
Marka: Audi
Model: A8 D4
poj. Silnika: 3000
kod silnika: CDTA
Rocznik: 2013
Lokalizacja: Dunstable

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: genmaxiu » sobota, 22 marca 2014, 13:06

Zbyszek, ja bym sprobowal kupic w eurocarparts, poczekaj sekundke na promocje, mieli niedawno boscha serie 5 za stowke z haczykiem - jest lepszy niz varta i mozesz sobie oddac kiedy chcesz bo masz na miejscu przeciez pewnie.

Jak to nie podziala to wtedy bedzie trzeba szukac magika od elektryki. Nie przejmuj sie , A8 widocznie ma takie problemy. Ja borykam sie z niedzialajacym kierunkowskazem juz z rok, dziala sobie 3 miesiace pozniej 4 miesiace nie dziala i tak w kolko:D Do tego ostatnio wsiadam - nie dziala nic na kierownicy poza lopatkami zmiany biegow. Ide do domu, wracam - wszstko ok:d , swiatelko na pokretle swiatel tam gdzie masz napis "AUTO" najczesniej sie nie swieci, ale jak swieci to i tak mrugajaco:D

duzo tego i ma sie co spieprzyc:D
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
olimpus104
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 452
Rejestracja: niedziela, 12 września 2010, 13:01
imie: Zbyszek
Marka: AUDI
Model: A8D3 Sport-Quattro
poj. Silnika: 3000
kod silnika: ASB
Rocznik: 2008
Lokalizacja: zach.pom. U.K.Bognor Regis

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: olimpus104 » sobota, 22 marca 2014, 21:47

genmaxiu pisze:Zbyszek, ja bym sprobowal kupic w eurocarparts, poczekaj sekundke na promocje, mieli niedawno boscha serie 5 za stowke z haczykiem - jest lepszy niz varta i mozesz sobie oddac kiedy chcesz bo masz na miejscu przeciez pewnie.

Jak to nie podziala to wtedy bedzie trzeba szukac magika od elektryki. Nie przejmuj sie , A8 widocznie ma takie problemy. Ja borykam sie z niedzialajacym kierunkowskazem juz z rok, dziala sobie 3 miesiace pozniej 4 miesiace nie dziala i tak w kolko:D Do tego ostatnio wsiadam - nie dziala nic na kierownicy poza lopatkami zmiany biegow. Ide do domu, wracam - wszstko ok:d , swiatelko na pokretle swiatel tam gdzie masz napis "AUTO" najczesniej sie nie swieci, ale jak swieci to i tak mrugajaco:D

duzo tego i ma sie co spieprzyc:D
genmaxu;to mnie pocieszyłeś tymi problemami A8 ;) ale te auta są tak naszpikowane alektroniką że niema co sie dziwic ze czasami coś warjuje :nuts: W poniedziałek kupie ori.aku w aso,audi i wtedy będe miał pewnosc,co sie dzieje :)
Obrazek
A8 D3 3.0 TDI Quattro-Sport by-olimpus
Audi A6 C6 TDI 2.0 TDI Sline
AUDI A6 C5 TDI 1.9TDI
AUDI A4 B? TDI 1.9TDI

Awatar użytkownika
mbectb
Klubowicz
Klubowicz
Posty: 541
Rejestracja: niedziela, 14 października 2012, 15:55
imie: Pawel
Marka: Audi
Model: A6 C6
poj. Silnika: 3000
kod silnika: BMK
Rocznik: 2005
Lokalizacja: Fernwood East Midlands
Kontakt:

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: mbectb » sobota, 22 marca 2014, 22:49

szukalem baterii 110ah 920 na eurocarparts I nawet po promocji nie kupisz taniej niz varte varta silver jest lepszym aku niz bosch S5 :) w a8 mniejszej bym nie wsadzal niz 110ah to wielkie bydle naszpikowane elektronika wiec bateria musi byc mocna te varty w warunkach pogodowych jakie panuja w uk potrafia smigac newet 8 lat :)

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk
Bylo

2.7TDI BPP Avant Manual
3.0TDI BMK Avant Tip

Current Project - 3.0TDI BMK Sedan Tip

ODIS-S, ODIE-E, VASPC, VCDS, VAG CAN PRO, AUDI FLASH, KOLEKTORY, CUSTOMOWY CHIPTUNING VAGOWSKICH KLEKOTOW....

Awatar użytkownika
olimpus104
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 452
Rejestracja: niedziela, 12 września 2010, 13:01
imie: Zbyszek
Marka: AUDI
Model: A8D3 Sport-Quattro
poj. Silnika: 3000
kod silnika: ASB
Rocznik: 2008
Lokalizacja: zach.pom. U.K.Bognor Regis

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: olimpus104 » niedziela, 23 marca 2014, 00:07

mbectb pisze:szukalem baterii 110ah 920 na eurocarparts I nawet po promocji nie kupisz taniej niz varte varta silver jest lepszym aku niz bosch S5 :) w a8 mniejszej bym nie wsadzal niz 110ah to wielkie bydle naszpikowane elektronika wiec bateria musi byc mocna te varty w warunkach pogodowych jakie panuja w uk potrafia smigac newet 8 lat :)

Sent from Galaxy S4 using Tapatalk
Oczywiscie varta jest zajebista i powinna wytrzymac w warunkach uk.nawet i 7-8 lat moja varta w a8 jest od nowości więc 5 lat z hakiem i wygląda na to ze zdycha,albo ją coś skutecznie podżera ;) ale prawdą jest też, ze varta kupiona poza ASO.potrafi robic figle :nuts: w samochodach posiadających menager energi-j644 nie można je poprawnie zakodowac brak nr.vao
jak pisałem w pon. ori-aku z aso i zobaczymy
Obrazek
A8 D3 3.0 TDI Quattro-Sport by-olimpus
Audi A6 C6 TDI 2.0 TDI Sline
AUDI A6 C5 TDI 1.9TDI
AUDI A4 B? TDI 1.9TDI

krzycho2626
Forumowicz 100%
Forumowicz 100%
Posty: 624
Rejestracja: niedziela, 13 czerwca 2010, 12:03
imie: Krzysiek
Marka: audi
Model: a6 c6 s-line
poj. Silnika: 2000
kod silnika: BRE
Rocznik: 2006
Lokalizacja: Brackley / Kalisz

Re: [A8D3] Problem z nowym aku

Post autor: krzycho2626 » poniedziałek, 24 marca 2014, 13:22

Dzisiaj dowiedziałem sie że można zakodować aku bosch o innych parametrach niż była ori varta.
Do tego zabiegu jest potrzebne urzadzenie diagnostyczne bosch KTS zapewne wszystkim znane.

Myk polega na tym że w KTS nie chce part numberu audi ani wao tylko wyskakuje rubryka na podanie parametrów danego aku czyli volty i Amh.

Zrobione jest na tym kilka auta od Cayena po q7 i bateria cały czas na 100%
Rzeczy niemożliwe robię od ręki,tylko cuda zajmują mi trochę więcej czasu.

ODPOWIEDZ